Tájékoztatás a belépési feltételekről

q3

 

3 hónapnál rövidebb időszakra
Minden utazónak, akik Monaco területére kívánnak belépni, ugyanazokra a dokumentumokra van szükségük, mintha Franciaország területére lépnének be. Az Európai Unió tagállamainak minden állampolgára vízum és belépési engedély nélkül, útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal tartózkodhat Monaco területén 3 hónapnál kevesebb ideig.

 

3 hónapnál hosszabb időszakra
Minden külföldi, kivéve a francia állampolgárokat, akik Monaco területén kívánnak tartózkodni több, mint három hónapig, vagy le szeretnének telepedni, letelepedési engedélyre van szükségük.
Letelepedési engedélyért a lakhelyhez legközelebbi Francia Főkonzulátuson folyamodhatnak.
Minden külföldi, aki ilyen letelepedési engedéllyel rendelkezik, és elmúlt 16 éves, a Hercegségbe való megérkezést követően 8 napon belül jelentkeznie kell „letelepedő kártyáért” a Rendőr-főkapitányság Külföldi Osztályán (Tel: +377-93-15-30-15).