Megközelítés

mao

 

Repülőgéppel:
A Nizza – Côte d’Azur Nemzetközi Repülőtér 13,7 km-re található Monacótól. A repülőtérről helikopterrel, busszal, taxival, vagy bérelt autóval lehet eljutni a Hercegségbe.
Helikopterrel a Nizzai Repülőtérről is el lehet jutni Monacóba. Ez a szolgáltatás minden 20 percben vagy külön kérésre elérhető, és további szolgáltatásként a helikopter leszállótól az utasokat ingyenesen szállítják a hotelbe, vagy a szálláshelyre. A helikopteres repülőút 6 percig tart a reptértől a Hercegségig.

Vonattal:
A Monaco – Monte Carlo (SNCF) vonatállomáson több nemzetközi vonat is megáll. A vasút gyors összeköttetést jelent a Hercegség és a Côte d’Azur városai között Cannes-tól Mentonig.

Autóúton:
Az A8/E80-as autópályán, amely összeköti az egész Európai autópálya-rendszert, könnyű megközelíteni a Hercegséget (Franciaország felől vagy felé a „Monaco – La Turbie” kijáraton keresztül, és Olaszország felől vagy felé a „Monaco – Roquebrune” kijáraton keresztül). A helyi autózásban három főútnak van szerepe: az alsó (Basse), a középső (Moyenne) és a nagy (Grande) Corniche-nak.

Távolsági autóbuszok:
Nizzába és Cannes-ba az alsó és középső Croniche-on át reggel 6 órától éjszaka 1 óráig járnak autóbuszok. Indulnak még Mentonba, Olaszországba és a környező községekbe is távolsági buszok.

Tengeren:
A Hercegség két kikötője, a Condamine és a Fontvieille, minden méretű és súlyú yacht fogadására képes, illetve nemzetközi hajójáratok is kikötnek a Monacói-öbölben.

 

Távolságmutatók:

Bécs1150 km
Budapest1250 km
Cannes54 km
Genova178 km
Genf519 km
Marseille225 km
Menton15 km
Nizza19 km
Párizs950 km
Sanremo41 km
Torino265 km